Timpul pentru Belle Tour

 


 

Avizier

Consiliul Scolar al Elevilor
Declaratii de avere
Posturi vacante
Erasmus 2022
Proiect ROSE
Inscriere in clasa a IX-a
Comitetul parintilor
Centru de testare ECDL
Diverse


 
 
 
 

Delta Force

 


După două competiții câștigate în România, echipa arădeană de robotică "Delta Force" va merge la Campionatul din Rusia

 

În ciuda pandemiei, echipa de robotică „Delta Force” a Liceului Național de Informatică din Arad este extrem de activă și înregistrează succes după succes. În aprilie, elevii vor participa la Campionatul Național First Tech Challenge din Rusia, fiind singurii din Arad care s-au calificat, asta după ce au câștigat alte două etape demonstrative din România.

 

Echipa „Delta Force” s-a format în 2017 și a participat deja la mai multe etape locale, regionale, naționale și chiar mondiale ale concursului de robotică First Tech Challenge, cum ar fi Regionala de la Timișoara de anul trecut (cu câteva săptămâni înainte să se dea starea de alertă) sau Campionatul din Sankt Petersburg (Rusia) din 2019. Acum, între 23 – 25 aprilie, vor fi din nou în Rusia, la un nou Campionat, din orașul Nijni Novgorod.

 

„Au fost 22 de echipe, atât din România, cât și din Rusia, și din echipele astea cele mai bune cinci echipe s-au calificat pentru acest campionat, printre care și noi”, ne-a spus Octavian Botoșan, liderul echipei „Delta Force”.

 

De asemenea, echipa a câștigat în luna februarie a acestui an două competiții demonstrative „First Tech Challenge Remote Events”.

 

La competiția organizată de echipa „Bionic Royals” din Râmnicu Vâlcea, „Delta Force” a obținut locul 1 cu un total de 1416 puncte, iar la cel organizat de echipa „Quantum Robotics” din București a obținut tot locul 1, cu un punctaj total de 1500 de puncte, precum și o tombolă. La ambele competiții, „Delta Force” a fost singura echipă arădeană participantă.

 

În aprilie 2021, o altă echipă de robotică a Liceului de Informatică din Arad, „Infinity Bolts”, va organiza un astfel de concurs de demonstrație. Octavian Botoșan spune că deocamdată nu știe dacă echipa „Delta Force” va participa și la acesta, deoarece data este foarte apropiată de cea a Campionatului din Rusia.

 

La robotul cu care „Delta Force” se va duce în Rusia lucrează din noiembrie.

 

„Încă de acum, din prima zi după ce am aflat că suntem calificați, am început să lucrăm din nou la robot, să îl îmbunătățim, să putem să creștem numărul de puncte. Într-una, după fiecare competiție, am încercat să ridicăm nivelul tot mai mult”, ne-a spus Octavian Botoșan.

 

Acesta ne-a mai spus că față de robotul construit în anul 2018, cel de acum este mult mai avansat. „Dorim să multumim pe această cale școlii, Fundației Alber și sponsorului nostru, Aptiv”, precizează liderul echipei.

 

De asemenea, de atunci, componența echipei s-a mai schimbat puțin. Membrii de acum sunt: pe partea de Programare – Octavian Dragoș-Botoșan (căpitan) și Robert Feduș, pe partea Tehnică – Armin Raul Munteanu, Dănuț Tol, Robert Rus, Aida Pero, Paul Păcurariu și Borca Silviu, iar pe partea de Marketing – Raul Muntean, Alex Adam Ioniță, Viviana Cojocaru și Narcis Baltag.

 

LINK ARTICOL

  


 

Echipa de robotică DELTA FORCE a câștigat finala regionalei competiției BRD FIRST Tech Chalenge România, în alianță cu #teaborgs și #softhoarders, precum și premiul Collins Aerospace Innovate Award, care a fost acordat pentru gândirea neconvențională, ingeniozitatea, creativitatea și inventivitatea de care a dat dovadă în construirea robotului.

Echipa DELTA FORCE mulțumește doamnei #DanaRăzboiu pentru vizita la stand și staff-ului Nație Prin Educație, pentru organizarea acestei competiții de top.Mulțumește, de asemenea, sponsorului APTIV, conducerii liceului, profesorilor și mentorilor, pentru susținerea și încrederea acordată !

Va urma etapa națională de la Cluj. Mult succes, DELTA FORCE!


 

Delta Force este o echipă de FTC din oraşul Arad şi reprezintă Liceul Naţional de Informatică.

Echipa este formată din 8 membri, împărţiţi în 3 divizii diferite şi 3 mentori.

Delta Force a fost înfinţată în anul 2018, pe data de 5 octombrie.

Scopul nostru este de a aduce în acelaşi loc elevi pasionaţi de matematică, informatică, fizică şi robotică şi, în acelaşi timp, de a promova valorile FIRST în liceul şi comunitatea noastră. Echipa va participa la concursul First Tech Challenge cu un robot proiectat, construit şi programat de către noi.

 


 

Ne puteţi vizita pe

-Facebook: https://www.facebook.com/DeltaForceFTC/

-Instagram:  https://www.instagram.com/delta_force_robotics/

-Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCljX2e5Ztvi8hFesNiFFgJg 
lniarad.ro.ro CopyRight | All Rights Reserved Web Design & Hosting by Activ.NET
[ Acasa ] [ Despre noi ] [ Oferta educationala ] [ Resurse umane ] [ Galerie Foto ] [ Activitati diverse ] [ Informatii ] [ Contact ]